Har fått förfrågan på hur jag gjorde denna smaskiga pizza och jag använde mig i stort sett av Pam´s LCHF Pizza recept med en del små ändringar.
Botten: 120 g philadelphia ost men man kan ha ica´s cream cheese
4 ägg
1,8 dl grädde
½ dl parmesan ost riven
1 matsked pizzakrydda och lite salt
4 ½ dl riven ost valfri smak
Sätt ugnen på 175 grader och börja med botten: Klä en långpanna med bakpålatspapper, ha hög kant på plåten. (så smeten inte rinner ut så mycket)
Vispa i hop philadelphiaost och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädde och parmesanost, vispa ordentligt. Blanda sen i resten av den rivna osten.
Häll allt på den bakplåtsklädda plåten, bred ut till en jämn botten.
Grädda i 175 grader ca 25-30 min
Under tiden skär allt det goda ni vill ha på, jag hade salami, tomat, lök, jalapenjos, skinka och riven mozzarellaost. När den var klar i ugnen hade jag även på avokado som jag skivat.
Min tomatsås som man brer på när pizzan är färdiggräddad bestod av tomatpuré som jag blandat med creme bonjour vitlök. Ca 2 msk creme bonjour och lite mer tomat puré. Så när botten är färdig bre på tomatsåsen toppingen som ni vill ha och riven mozzarellaost. Höj ugnen till 200 grader ställ in i ca 5 min tills osten smält.
Suveränt god så bara att njuta! Tack till Pam´s LCHF pizza recept för detta är suveränt gott...
1 kommentar:
Tack snälla Anna-Karin!
Kramiz
Skicka en kommentar