I dag har jag gjort jätte god lunch som jag vill dela med mig av en kyckling gryta, ett recept från en tidigare arbetskompis men jag har gjort om det lite. Nu här på bilden så ser det kanske inte så aptitligt ut när det ligger i min matdosa men det är riktigt gott.
4 kyckling filéer
2 dl strimlad vitkål
1 dl strimlad purjolök
1 rödlök
1 gul paprika strimlad
3 stora champinjoner i skivor
3 stora champinjoner i skivor
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära, salt och peppar
1 dl chilisås
½ dl ketjapmanis
2 tsk soja
2 msk mangochutney grön
2 msk kokosflingor
4 dl grädde
Gnid in filéerna med ingefära och brynd dom hastigt hela och dela sen i ganska stora bitar, krydda dom med salt och peppar. Fräs sen purjo, paprika, rödlök, vitkål, rödlök och champinjoner. Tillsätt övriga ingredienser och låt det kokas i ca 10 min. Blanda sen i kyckling bitarna och koka 10 min till.
Jag äter min gryta med broccoli som jag kokt endast 5 min för att den ska vara lite hård. Till övriga familjen serveras ris
Detta är ju inte helt i lchf anda då det innehåller både mangochutney, soja,chilisås och ketjapmanis men är du inte extremt hård i dina kolhydrater så kan du ju prova.
Lycka till! Ha en skön söndag...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar